Interreg project PV elementen

Eigenenergie.net neemt dit jaar deel in een project van Interreg met PV elementen op maat. Samen met Nederlandse onderzoekers en andere ondernemers wordt de opbrengst van decoratieve gevels onderzocht die zijn uitgerust met dunne filmzonnecellen.

Foto: Bram Saeys

De proefopstelling op de campus van TU Eindhoven bestaat uit een standaard dunne filmzonnepaneel en een standaard kristallijn silicium zonnepaneel. Dit om de prestaties van deze twee soorten zonnepanelen in een gevelopstelling te kunnen vergelijken. Inmiddels zijn verschillende structuren en kleuren bij de testlocatie SolarBEAT op de Eindhovense universiteitscampus PV-gevels geïnstalleerd.

De eerste route is dunne film zonnecellen uitrusten met verschillende soorten gekleurd voorglas. Bij de tweede route wordt het voorglas voorzien van een gekleurde binnenzijde middels het beprinten of zeefdrukken van een afbeelding opgebouwd uit stippen (dots). Ook het voorglas kan in verschillende structuren aangebracht worden.

Meer lezen over dit project? Kijk dan op Interreg PV op maat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *