Ons specialisme

EMS

Het elektriciteitsnet is op veel plaatsen vol en netbeheerders laten het invoeden van zonnestroom op het net op veel plekken niet meer toe, zie deze link: Bekijk hier de capaciteitskaart.

Een oplossing om in deze gebieden met zogenaamde ‘netcongestie’ toch een zonnestroomsysteem te kunnen realiseren is door het zonnestroomsysteem uit te rusten met een Energie Management Systeem (EMS).

Een energiemanagementsysteem zorgt ervoor dat de energiehuishouding efficiënt werkt en dat er geen energieoverschot is. Het systeem bestaat uit intelligente hardware en software.

Voordat we een zonnepaneelinstallatie ontwerpen, kijken we eerst naar het verbruik per kwartier gedurende een jaar op een locatie, Op basis van deze kwartierdata ontwerpen we een zonnestroomsysteem op maat en voegen daar een energie management systeem aan toe, waardoor de opgewekte zonnestroom in balans is met het verbruik. Als er wel zon is, maar geen verbruik op de locatie, zorgen we ervoor dat de omvormer wordt uitgeschakeld zodat er geen overschot is aan energie.

Meer weten?

Vul onderstaand aanvraagformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons specialisme