Gevelsysteem sauna Oosterhout

Het esthetische BIPV-gevelsysteem dat zichzelf terugverdient!

et opwekken van duurzame energie kan ook mooi zijn! Myenergyskin stelt architecten en bouwers in staat om de gevel om te vormen tot één grote zonnemodule met een eigen uitstraling die één geïntegreerd onderdeel wordt van het totale gebouw. Door middel van het toevoegen van een eigen print en/of structuur aan het glas kunnen spectaculaire façades ontworpen worden die ook energie opleveren.

Veiligheid en comfort

De glas/glas Solar Module van myenergyskin wordt met een bouwkundig gecertificeerd ophangsysteem aan de gevelwand bevestigd. De modules worden hierdoor samen met isolatie bevestigd op Prefab gevelelementen. Uiteraard wordt de noodzakelijke bekabeling op een correcte manier weggewerkt gebruik makend van het ophangsysteem en overige bevestigingspunten op de achterwand. De gebruikte isolatiematerialen voldoen aan de hoogste brandveiligheidseisen en hebben bovendien een akoestisch effect dat geluidshinder vermindert.

Duurzaamheid

Naast een aanzienlijke bijdrage aan de in deze tijd essentiële duurzaamheidsambities draagt myenergyskin ook bij aan de noodzakelijke certificering. Een hieraan gekoppeld voordeel is dat het eveneens helpt bij het realiseren van een beter energielabel waardoor de waarde van het object positief beïnvloed wordt. Door gebruik van myenergyskin worden zelfs de hoogste BREEAM eisen haalbaar! De panelen zelf zijn volledig recyclebaar en voldoen dus ook op dit vlak aan de duurzaamheidseisen van deze tijd.

Energieopbrengst

Met name bij hoogbouw is het vaak een uitdaging om voldoende ruimte op de platte daken te vinden om te komen tot voldoende energieopbrengst. Door het toepassen van het myenergyskin concept is het mogelijk om ook de façades hierin een rol te laten spelen. Door het grote oppervlak wat benut kan worden wordt ook het nadeel van de iets mindere opbrengst van verticaal gemonteerde modules weggewerkt. Extra voordeel bij toepassing van het myenergyskin concept is dat er ook een besparing gerealiseerd wordt door het niet nodig hebben van dure gevelbekleding voor de gevel.